Općina Pakoštane

Kulturni centar Pakoštane

Kulturni centar u Pakoštanima će svojim suvremenim izgledom i otvorenošću privlačiti i brojne turiste, te kroz svoj program događanja proširiti i obogatiti postojeću turističku ponudu mjesta dodatnim edukativnim i kulturnim sadržajima.

Budući Kulturni centar u Pakoštanima sastojat će se od javnih sadržaja kulturnog centra te pratećih poslovnih trgovačko-uslužnih sadržaja koji daju dodatnu vrijednost u prostoru osnovnom sadržaju.

Središnji sadržaj samog Kulturnog centra u Pakoštanima je višedijelna multifunkcionalna dvorana sa sklopivim tribinama koja će služiti plesnim večerima, predstavama, igrokazima, sportskim aktivnostima poput areobika ili pilatesa, uvježbavanju mažoretkinja i fokloraša i sl. te svim većim prigodnim mjesnim slavljima i okupljanjima.

Oko središnjeg sadržaja nižu se ostali sadržaji, poput dječje igraonice, prostora koju su namijenjeni za korištenje mjesnim udrugama, prostora liječnika, te pratećih trgovačko-uslužnih sadržaja koji su smješteni obodno na način da aktiviraju javnu površinu oko kulturnog centra koja na taj način postaje trg, odnosno javna pješačka površina opremljena vegetacijom i klupama za boravak na otvorenom.

Kulturni centar Pakoštane je atraktivan transparentan javni prostor visokog urbaniteta koji će svojom otvorenom arhitekturom i načinom korištenja privlačiti mještane svih generacija i afiniteta.

Također, Kulturni centar u Pakoštanima će svojim suvremenim izgledom i otvorenošću privlačiti i brojne turiste, te kroz svoj program događanja proširiti i obogatiti postojeću turističku ponudu mjesta dodatnim edukativnim i kulturnim sadržajima.

Projekt je trenutno u preliminarnoj fazi provjere projektnog zadatka kroz izradu Idjenog rješenja, na temelju kojeg će se pristupiti izradi Idejnog projekta za ishođenje Lokacijske dozvole. Realizacija projekta planira se u dvije faze, kako bi se omogućilo neprekidno funkcioniranje postojećih sadržaja.

Izbornik
Nazovite nas
+385(0)23 381 060