Općina Pakoštane

Idejno rješenje rekonstrukcije Trga kralja Tomislava i dijela Obale kralja Petra Krešimira IV u pješačku zonu

Predmet rekonstrukcije je Trg kralja Tomislava i dio Obale kralja Petra Krešimira IV. Površina novog javnog prostora obuhvaćena ovih projektom, nakon izvedenog nasipa i novog obalnog zida, iznosit će cca 5500 m2.Konceptualno je novi prostor osmišljen kao neka vrsta konusa kojim se pogled iz smjera crkve otvara prema moru.

Planom se previđa izgradnja nove marine u centru mjesta čime se nasipa dio mora i izvodi novi obalni zid. Projekt nove pješačke zone nadovezuje se na projekt marine ali i na idejni projekt trga i polivalentnog centra Jaz na zapadu s kojima će u konačnici definirati novi izgled rive mjesta. Površina novog javnog prostora obuhvaćena ovih projektom, nakon izvedenog nasipa i novog obalnog zida, iznosit će cca 5500 m2.

Konceptualno je novi prostor osmišljen kao neka vrsta konusa kojim se pogled iz smjera crkve otvara prema moru. Centralni dio ove nove promenade ostavlja se slobodnim te se svi sadržaji pomiču periferno prema građevinama. Visoko zelenilo postavlja se, osim u svrhu stvaranja hlada neophodnog kroz toplo ljetno razdoblje, kako bi se pogled uvijek držao tog zadanog dominantnog smjera crkve-more i more-crkva. U zelenim prostorima ispod stabala organiziraju se elementi za sjedenje i odmor.

Izbornik
Nazovite nas
+385(0)23 381 060